Apaļā galda diskusija 20.06.2007 par cilvēkresursiem medicīnā Eiropas Savienības jaunajās dalībvalstīs

Latvijas Sabiedrības veselības fonds 20.06.2007 rīko apaļā galda diskusiju par cilvēkresursiem medicīnā Eiropas Savienības jaunajās dalībvalstīs.

Tā kā problēma ir aktuāla arī Latvijā, Latvijas Sabiedrības veselības fonda Valdes priekšsēdētājs ārsts, docents Viesturs Šiliņš  jau vairākkārt to akcentējis, rosinājis meklēt risinājumus aicinot uz diskusiju veselības politikas veidotājus, mediķus un veselības aprūpes darbiniekus.

Arī pasaules Veselības organizācija savā ziņojumā ir norādījusi, ka  tieši cilvēkresursi  ir veselības aprūpes pamats un  tajā vērojamas problēmas.

Latvijas Sabiedrības veselības fonds jau veicis pētījumus šajā jautājumā un gatavojas darbu turpināt, apzinoties cilvēkresursu problēmas atšķirīgās iezīmes Eiropas Savienības vecajās un jaunajās valstīs, kas nozīmē lielas atšķirības  veselības pakalpojumu sniegšanas kvalitātē.

Šoreiz Fonds uz apaļā galda sarunu aicinājis pārstāvjus no universitātēm, zinātniskajiem  institūtiem, valsts un nevalstisko organizāciju sektora. Diskusijā piedalīsies arī pārstāvji no Taipejas Misija Latvijā, kas pētījumu atbalsta finansiāli.

Diskusija notiks 20.jūnijā, plkst. 16.00, Latvijas Sabiedrības veselības fonda telpās, Rīgā, A. Čaka ielā 50.

Interesenti laipni aicināti!